banner grid 78

Groep 7-8

Als je meedoet aan een sportwedstrijd, dan train je daarvoor. Je zorgt dat je de regels kent en de juiste spullen hebt. Met de Nationale Voorleeswedstrijd is dat net zo.

Wie wordt de provinciale of zelfs nationale voorleeskampioen? Maak van voorlezen een spannende wedstrijd en doe mee!

Welk nieuw verschenen boek vinden de kinderen in Drenthe het mooist? Dat wordt bepaald door de Drentse Kinderjury, een provinciale juryactiviteit. 

De bibliotheek daagt de klas uit om een aantal opdrachten uit te voeren van de grote '1 tegen allen' poster. Deze poster staat vol met leuke, gekke en grappige opdrachten omtrent het onderwerp lezen. 

Praten over boeken en er een podcast over maken voor andere kinderen. Dat is Boekpraatjes, een nieuw programma voor leerlingen uit groep 6 -8 waarbij we leesbevordering, de boekenkring en digitale vaardigheden aan elkaar koppelen op een superleuke, interactieve manier.

Moeite met lezen en toch leuke boeken vinden? Dat kan met Leesprikkel, een leesbevorderingsactiviteit voor moeilijke lezers in zowel het regulier als het speciaal onderwijs.

Een schrijver (of illustrator) die in de klas komt vertellen over zijn/haar boeken, inspireert de leerlingen tot lezen.

Hoe krijg ik hem aan het lezen tijdens de 15 minuten vrij lezen? Hoe kan ik er nou achter komen welke boeken zij leuk vindt? Wat zijn geschikte boeken voor moeilijke lezers?

Lekker lezen

Ga in groep 7 en 8 aan de slag met ‘lekker lezen’. Wil je meer weten over een van onze programma’s? Vraag dan onze educatiemedewerker.