banner gr 5-6

Groep 5-6

Informatieve boeken leren gebruiken en beoordelen? Dat kan in het project 'Koele boeken zoeken'. 

De educatiemedewerker neemt allerlei informatieve boeken mee de klas in en geeft een eerste les. Na een gesprek over informatieve boeken, gaan de leerlingen in kleine groepen verschillende informatieve boeken rond hetzelfde thema onderzoeken.

Een schrijver (of illustrator) die in de klas komt vertellen over zijn/haar boeken, inspireert de leerlingen tot lezen.

Praten over boeken en er een podcast over maken voor andere kinderen. Dat is Boekpraatjes, een nieuw programma voor leerlingen uit groep 6 -8 waarbij we leesbevordering, de boekenkring en digitale vaardigheden aan elkaar koppelen op een superleuke, interactieve manier.

Hoe krijg ik hem aan het lezen tijdens de 15 minuten vrij lezen? Hoe kan ik er nou achter komen welke boeken zij leuk vindt? Wat zijn geschikte boeken voor moeilijke lezers?

Komt dit je bekend voor? De educatiemedewerker kan je hierbij helpen, door leesgesprekken te voeren met deze minder gemotiveerde lezers.

Leesvreters zijn een grote familie van beestjes met grote en brede bekkies, die boeken in één hap kunnen opeten!

Leerlingen uit groep 6 lezen boeken, geven hun mening over de boeken en reageren op elkaars meningen. Het project is ook geschikt voor combinatiegroepen 5/6.

Lekker lezen

Ga in groep 5 en 6 aan de slag met ‘lekker lezen’. Wil je meer weten over een van onze programma’s? Vraag dan onze educatiemedewerker.