banner gr 3-4

Groep 3-4

Bij dit project ontvangt de klas een schatkist vol gedichten. De kist bevat een aantal gedichtenbundels. Onder andere 'Brave hond, stoute kat' van Bette Westera.

Dit fantasievol beschilderd ladekastje staat gedurende drie weken in de klas. In elk laatje zit een voorwerp, dat verwijst naar een bepaalde categorie boeken. Bijvoorbeeld witte kiezelsteentjes verwijzen naar het sprookje Hans en Grietje. Elke dag mag er één laatje worden gekozen en geopend.

Beginnende lezers krijgen tijdens de zomervakantie vaak een terugval in hun leesniveau. Dit wordt de ‘zomerdip’ genoemd. Als kinderen in de vakantie regelmatig even lezen, is die dip een stuk minder of gaan ze zelfs vooruit.

Een activiteit voor groep 4 waarbij de leerlingen, na de introductie door de leerkracht, een toneel-lees-boek kiezen. Hier gaan ze, samen met een ouder of andere volwassene, thuis in lezen om op een prettige manier bezig te zijn met boeken en verhalen.

Tijdens het bezoek ontdekken de leerlingen op een speelse manier de bibliotheek.

Een schrijver (of illustrator) die in de klas komt vertellen over zijn/haar boeken, inspireert de leerlingen tot lezen.

Lekker lezen

Ga in groep 3 en 4 aan de slag met ‘lekker lezen’. Wil je meer weten over een van onze programma’s? Vraag dan onze educatiemedewerker.