banner grid 78

De leescoördinator vervult een belangrijke rol in het programma de Bibliotheek op school. Deze speciaal opgeleide leerkracht is de schakel tussen de basisschool en de bibliotheek. Samen verbeteren we het onderwijs en moedigen we lezen aan, zowel op school als thuis.

Alle aspecten van leesbevordering

Voor de opleiding tot leescoördinator maken we gebruik van de cursus Open Boek. Tijdens de cursus komen verschillende onderwerpen aan de orde. Denk hierbij aan de relatie tussen begrijpend lezen, de verschillende genres in de jeugdliteratuur, leesbevordering en het organiseren van een boekenkring. Andere cursusonderdelen zijn het opstellen van een Lees- en Mediaplan en het motiveren van het schoolteam. De Cursus Leescoördinator is onderdeel van het landelijke programma de Bibliotheek op school

 

Cursussen 2024 - 2025:

Biblionet Groningen 

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2024 zijn gepland op 11 september, 25 september, 9 oktober, 23 oktober en 6 november van 15.30 – 18.30 uur in Bibliotheek Zuidhorn, Jellemaweg 3, 9801 CG Zuidhorn.

Wil je deze training in Zuidhorn volgen, dan kun je je via de website https://www.biblionetgroningen.nl/onderwijs/cursussen-en-trainingen/leescoordinator.html van Biblionet Groningen aanmelden.

Biblionet Drenthe

De bijeenkomsten voor de cursus in het najaar 2024 zijn gepland op dinsdag 17 september, 1 oktober, 15 oktober, 22 oktober en 12 november van 16.00-19.00 uur bij Biblionet Drenthe (De Nieuwe Kolk), Weiersstraat 1, 9401 ET Assen. 

Wil je de cursus volgen? Schrijf je alvast in via het inschrijfformulier.

Bij voldoende belangstelling wordt er ook nog een cursus gegeven in voorjaar 2025. Start begin 2025 (januari/februari). Heb je hier belangstelling voor stuur dan een bericht naar secretariaat@biblionetdrenthe.nl ovv cursus Open Boek voorjaar 2025.

Studiebelasting en kosten

De totale studiebelasting bedraagt ongeveer 50 uur. De kosten voor de cursus zijn € 475,- inclusief btw en inclusief cursusmateriaal. De cursus is gratis voor leerkrachten van de scholen die starten met het programma De Bibliotheek op school.

Vragen over de cursus Leescoördinator?

Neem voor vragen contact op met Annet Krol, trainer Open Boek, of stel je vraag aan de educatiemedewerker van de bibliotheek in jouw gemeente.