Activiteiten rond lezen

De Weddenschap is een project voor leerlingen (en docenten) in alle klassen van het vmbo en mbo. De landelijke aftrap van het  zevende seizoen van De Weddenschap is op 30 oktobDrie Bn'ers sliten samen met leerlingen een wedddenschap af..........
Behalve de rol van uitdager nemen de BN'ers de rol op zich van leescoach. Zij coachen de deelnemers naar de eindstreep van drie boeken
 
weddenschaps
 

read2meRead2me! is De voorleeswedstrijd voor brugklassen! Leerlingen uit de brugklas lezen elkaar hun favoriete fragment voor uit een zelfgekozen, jeugd(lees)boek. Het plezier in (voor)lezen staat voorop!

 

Nederland Leest Junior  * Nieuw

 

 

NLLJunior logo 231

 

 

 

 

 

 

 

Nederland Leest is vernieuwd en is nu ook bestemd voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Met een eigen boek en onder de noemer Nederland Leest Junior kunnen ook zij meelezen en meepraten over het thema voeding Vanwege het thema is dit jaar gekozen voor Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.

Op de site van Nederland leest junior wordt lesmateriaal ontwikkeld)

 

 • Doelgroep: onderbouw vmbo
 • Doel: bevorderen leesplezier
 • Aanvragen: boekenpakket scholiereneditie
 • Kosten & aanmelden: informeer bij de bibliotheek
 • Voor meer informatie: www.nederlandleest.nl

 

 

jonge_jury.gifOf je nu een echte avonturier bent, die zich gedachteloos stort in de meest wilde avonturen of meer een romanticus die zich liever waant in sprookjesachtige taferelen... In verhalen is alles mogelijk. En stukken spannender dan wat er in het echte leven gebeurt! Door te lezen ontsnap je even aan het leven van alledag. Wegdromen mag.

 

logo-leeskracht


Leeskracht is bedoeld voor leerlingen uit de onderbouw vmbo en praktijkonderwijs in de leeftijd van 12 – 15 jaar.

Doelstelling:
 • Het vergroten van het leesplezier (fictie en non-fictie) bij jongeren
 • Het vergroten van de woordenschat
 • Het vergroten van de innerlijke wereld en verbeeldingskrach

Voor iedere leerling is er een leuk boek! Wat biedt Leeskracht?

 • Leestips app voor jongeren waar persoonlijke boekentips uitrollen
 • Actuele boekenlijst voor onderbouw VMBO-leerlingen
 • Film van 7 minuten “Ik vind lezen leuk, daar moet je maar mee dealen”
 • Interactieve lessen rondom de boeken (under construction)

 

Voor meer informatie klik: leeskracht.nl

 

 

ScholierenKom met de hele klas naar de Bibliotheek! De Bibliotheek is een uitstekende plek om boeken en informatie te zoeken. Maar dan is het wel handig om te weten hoe dat moet! Tijdens het bibliotheekbezoek gaan brugklasleerlingen in groepjes aan de slag met een werkboek, waarin opdrachten staan over verschillende onderwerpen in zowel de fysieke als de digitale Bibliotheek.

 

NLL-logo 210Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne, waarbij iedereen wordt uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek.

 

Eén maand, één thema.

Dit jaar is het thema Robotica. Centraal staat het boek "Ik Robot" van Isaac Asimov

 

 

De bibliotheek op school PO

dbosBOmodule

De Bibliotheek op school (dBos) is een landelijke aanpak voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarin bibliotheken en scholen samenwerken aan verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen.

De bibliotheek op school VO

dbosVO

De Bibliotheek op school (dBos) is een landelijke aanpak voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarin bibliotheken en scholen samenwerken aan verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen.