Leveringsvoorwaarden en tarieven collecties

 • Aanvragen van collecties kan tot uiterlijk 3 weken voor de gewenste leverdatum. Na het inloggen kun je zien wat de status is van je aanvraag. Indien wij je aanvraag niet kunnen honoreren, nemen wij binnen 1 week contact met je op.
 • De collecties worden uitgeleend aan de school/instelling (dus niet aan individuele personen). Per school/instelling wordt om een contactpersoon gevraagd.
 • De school/instelling is verantwoordelijk voor tijdig inleveren, vermissingen en beschadigingen.

Afhalen en inleveren

Dit kan bij je eigen Bibliotheek. Bij de collectie zit een controlelijst. Lever de krat volledig en op tijd in (de datum staat vermeld op de uileenbon op het krat). Zorg ervoor dat de materialen in het juiste krat komen en dat de kratten stapelbaar ingeleverd worden.

Wanneer er na afloop materialen zoek zijn ontvang je automatisch een herinnering, waarop vermeld staat wat ontbreekt. Je krijgt ruim de tijd om deze materialen alsnog in te leveren. De ervaring leert dat de meeste zoekgeraakte materialen na een tijdje weer gevonden worden. Voor ontbrekende exemplaren ontvang je na 6 weken een nota.  

Uitleentermijn

Projectcollecties: ca. 4 weken.
Verlengen van collecties is alleen mogelijk na overleg met de planner (Rik Fictorie: t. 088 012 8101). Een verlenging langer dan 1 week wordt gezien als een nieuwe aanvraag.   

Tarieven collecties basisonderwijs schooljaar 2017 - 2018

dBos-scholen hebben recht op 2 voorleescollecties voor de onderbouw, daarnaast kunnen ze ook andere collecties lenen. Dit wordt apart in rekening gebracht.

Alleen scholen die lid zijn van de Bibliotheek (dBos-scholen zijn automatisch lid) kunnen collecties lenen, ongeacht de grootte of soorten.
B.v. voorlees-, boekenpret- of projectcollecties. Deze collecties kunnen voor een vast bedrag van €15,- (excl. BTW) per collectie geleend worden.

Lidmaatschap Bibliotheek (voor scholen zonder dBos)

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van de Bibliotheek en collecties te kunnen bestellen heb je een school-of instellingenabonnement nodig (verkrijgbaar bij de Bibliotheek in je gemeente).   

Wat biedt het lidmaatschap:

 • het lenen van maximaal 400 items
 • deelname aan programma's van de Bibliotheek zoals Leesvirus en Drentse Kinderjury (hiervoor wordt een apart tarief in rekening gebracht), groepsbezoeken aan de Bibliotheek, deelname aan landelijke campagnes als voorleeswedstrijd e.d.
 • het recht op het lenen van collecties
 • advies over activiteiten rondom lezen, interessante websites, programma's informatievaardigheden/mediawijsheid

Niet inbegrepen in tarief projectcollectie:

 • De kosten voor 2 boeken voor de klassenbibliotheek bij project Leeskoorts. Voor deze boeken ontvang je een nota van de boekhandel.
 • Bij de boekenpretcollecties per speel-/werkboek € 2,00

 

 • Je ontvangt 1 x per jaar, in juni, een gespecificeerde nota.
 • Per factuur worden € 5,- administratiekosten in rekening gebracht.

Contactpersonen

Voor inhoudelijk vragen of vragen over de levering of het verlengen van de uitleentermijn kun je contact opnemen met Rik Fictorie:
t. 088 012 8101
e. projectcollecties@biblionetdrenthe.nl

De bibliotheek op school PO

dbosBOmodule

De Bibliotheek op school (dBos) is een landelijke aanpak voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarin bibliotheken en scholen samenwerken aan verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen.

De bibliotheek op school VO

dbosVO

De Bibliotheek op school (dBos) is een landelijke aanpak voor het basis- en voortgezet onderwijs, waarin bibliotheken en scholen samenwerken aan verbetering van taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen.